حامیان حیوانات ایران  

برگشت   حامیان حیوانات ایران > آموزش
نام کاربري
کلمه رمز
ثبت نام سوال و جوابها ليست کاربران تقويم جستجو پست هاي امروز تاپيک هاي خوانده شده را علامت بگذار

جواب

اختيارات تاپيک جستجو اين تالار نمايش رسم
قديم 02-10-2008
parsa parsa is offline
Junior Member

تاريخ عضويت: Nov 2007
parsa is on a distinguished road
فرستادن پيغام از طريق Yahooبه parsa
پيش فرض کیش و ائین

درود
چند وقتی
درگیر مطالعه کتابی بسیار ارزشمند
از پیشینیان پاک کردار و پاک گفتار و پاک پندار بودم
و ناگه
انچه دیدم در کتاب خرده اوستا
باور کردنی نبود

سند به پیوست میباشد

صفحه 62

هفتن یشت
ما خواستاریم که تعلیم یافتگان و تعلیم نیافتگان ، توانایان و ناتوانان
همه نسبت به جانداران دلسوز و مهربان بوده خوراک و علوفه بانها بدهند.
شهریاری و قدرت کسی را سزاست و ما انرا برای کسی خواستاریم
که ان قدرت را در راه خدا و در راه بهترین اشوئی بکار اندازد .
چون هر مرد یا زن چیزی را خوب و نیک شناخت بایسته است
که انرا برای خود بکار برد و بدیگران هم بیاموزد که طبق ان عمل نمایند.
عکس هاي ضميمه
نوع فايل: jpg 0101.jpg (30.2 کيلو بايت, 0 views)
نوع فايل: jpg 0102.jpg (37.4 کيلو بايت, 0 views)

زندگي صحنه ي يکتاي هنرمندي ماست
هر کسي نغمه ي خود خواند و از صحنه رود
صحنه پيوسته به جاست
خرم آن نغمه که مردم بسپارند به ياد
Reply With Quote
قديم 02-10-2008
بهزادی بهزادی is offline
Junior Member

تاريخ عضويت: Oct 2007
بهزادی is on a distinguished road
پيش فرض

با سلام
من راستش متوجه نشدم ...و ناگه ... چرا باور کردنی نبود؟
Reply With Quote
قديم 02-10-2008
Persian Gulf Persian Gulf is offline
Member

Persian Gulf is on a distinguished road
Thumbs up

درود بر پارسای عزیزم.
سپاس از نوشته هایت.

کتاب "اوستا" و فرهنگ ما ایرانیان پر است از احترام و ستایش جانوران.
در تکمیل نوشته های پسر عموی عزیزم نوشته های بسیار زیادتری تا چند روز آینده فراهم می کنم.

همین بس که تا پیش از سلطۀ فرهنگ تازیان بر بیشتر ما ایرانیان؛ جانوران جایگاه ویژه ای داشتند، ایرانیان برای جانداران "روح" و "روان" قایل بودند و هرچند که حیوانات از لحاظ ادراکات کمی با ما متفاوتند ولی باور داشتند که مثل ما در آنها هم "خدا" هست. جانوران سودمند از قبیل گاو و گوسپند و اسب و شتر و ... همواره ستوده شده اند.
نه مانند تازیان انسان را بر همه برتری مطلق دهند تا انسان هر رفتاری که دلش خواست با آنها بکند و آنها را مقهور، حقیر، پست و مسخر خود بدانند. و باورشان این باشد آتها آفریده شده اند تا فقط به انسانها سرویس دهی از نظر خوراک و پوشاک و بارکشی بدهند!

Last edited by Persian Gulf : 02-10-2008 at 02:12 PM.
Reply With Quote
قديم 02-10-2008
Anthony Anthony is offline
Junior Member

Anthony is on a distinguished road
فرستادن پيغام از طريق MSN به Anthony فرستادن پيغام از طريق Yahooبه Anthony
پيش فرض

کلمه ی "تازی" به معنای "سگ"... یه کلمه ی نژادپرست و مریض گونه که برای خطاب قرار دادن اعراب به کار می ره!

و اما Persian Gulf عزیزم! آیا حیوانات در زمان قبل از سلطه ی اعراب (دوره ای که باعث فخر ایرانیان است) کشته و به عنوان غذا یا هر مقصود دیگه ای استفاده نمی شدند؟

در تمام ادیان، کشتن موجودی که دارای روح باشه، قتل محسوب می شه. برای همین هم کشتن انسان، قتل محسوب می شه و کشتن حیوانات دیگه مسئله ی چندان مهمی به حساب نمی یاد (بنابه این تفکر که این فقط انسانه که دارای روح هست و بقیه ی موجودات از این "روح" بی بهره هستن)
حالا به دین زرتشت که برگردیم، با این حال که اونا برای حیوانات "ارزش" قائل بوده اند و براشون "روح" متصور می شدند، آیا باز هم این موجود دارای روح رو می کشتند؟ (کشتن به هر منظوری... غذا... لباس... و...)
اگه جواب مثبت باشه (که هست) زرتشتیان به عمد مرتکب قتل می شدند... و این مسئله که اونا با اینکه برای حیوانات روح متصور می شدند ولی همین حیوانات دارای روح رو می کشتند، دو رویی زرتشتیان رو می رسونه. و اگر جواب منفی باشه... خوش به حالشون که زندگی شون خالی از خون بوده و من این کارشون رو ستایش می کنم!

در مورد من... من عمرا وارد بحث دین و خدا بشم. اما یکی از چیزایی که نمی تونم به هیچ وجه تحمل کنم، نژادپرستی هست. من هم می دونم که حمله ی اعراب باعث از بین رفتن تمدن ایرانیان شده، ولی این رو هم می دونم که این مسئله بر می گرده به 1400 سال پیش. چرا ما باید کینه ی 1400 ساله نگه داریم؟
در ضمن این رو هم بگم که من اتئیست هستم و به وجود هیچ خدایی اعتقاد ندارم. این رو گفتم که فکر نکنی مسلمون هستم و دارم از اعراب حمایت می کنم.

منتظر نظرت هستم!

صدایی برای بیصدا باشیم!

Last edited by Anthony : 02-11-2008 at 12:59 AM.
Reply With Quote
قديم 02-11-2008
Persian Gulf Persian Gulf is offline
Member

Persian Gulf is on a distinguished road
Thumbs up

با درود.
دوست خوبم Anthony، نخست اینکه واژۀ تازی به معنی تازنده و دونده است(سگ تازی=سگ دونده و تازنده، اسب تازی=اسب تازنده و به تاخت رو)، که پس از حملۀ عربها به آنها نسبت داده شده است در هیچ کتاب فرهنگ واژگانی، برای واژۀ تازی معنی سگ یا عرب بکار برده نشده(و البته در فرهنگ آریایی واژه سگ برای توهین به کسی به کار برده نمی شده چون سگ و خروس و جوجه تیغی حیواناتی مقدس هستند)؛ اگر اینکونه بود پس واژۀ "تازیانه" به معنی عربی و منسوب به عرب می بود نه شلاق! احتمالاً برداشت نادرست شما از نوشته های من، ناشی از بد توضیح دادن من باشه. دوم اینکه جانوران نیز مانند ما دارای "روح" هستند(تفاوت جاندار و بی جان)، اما نه روحی به درجۀ تعالی روح ما انسانها. همین گونه است که در اوستا می خوانیم: " می ستاییم روان جانوران سودمند را ..." به راحتی متوجه می شویم که جانوران دارای "روان" یا همان روح هستند. و نیز هر ماه چهار روز به نام "روز نبر" داشتند و دارند که از کشتن هرگونه حیوان و خورد گوشت مطلقاً خودداری می کنند. و نیز در فرهنگ چینی ها می بینیم که پس از کشتن هر حیوان سودمند برای اینکه احتیاجات اونها را برطرف می کرده برای روح آن حیوان دعا می کردند که به "بهشت" بره.
از طرف دیگه من نژاد پرست نیستم، اما نمی تونم موجودات شبه انسان را فقط به دلیل اینکه با ما در تعداد کروموزم برابر هستند داخل انسانها بدونم. اگه به یک کتاب فرهنگ واژگان رجوع کنی واژۀ "نسناس" را اینگونه معنی کرده: (نسناس جانوریست شبیه به انسان که بر روی دو پا راه می رود و به زبان عربی سخن می گوید!) پس نمی شه نسناسهای بیابانگرد را انسان دونست که سر نژادشون بخواهیم بحث کنیم. از طرف دیگه من مشکلی با دین اسلام ندارم منظور من فرهنگ تازیان و بیابنگردان است.
پارسا اسم تاپیک رو گذاشته "کیش و آیین" که هر کسی در هر آیینی مسایله مربوط به حقوق جانوران می دونه بنویسه.
---------------------------------------
در فرهنگ آریایی کشتن بی مورد جانداران گناه بزرگیست، و شما فقط می تونی زمانی حیوانی را بکشی که واقعاً به کشتن آن نیاز داشته باشی(البته کشتن هم شرایطی داره، مثلا نباید حیوان ترسانده شود و یا در سن بچگی کشته شود و باید از پیشت سر حیوان، نخاع قطع شود و ...) در غیر این صورت مرتکب گناه بسیار بزرگی شده ای مثلاً برای تفریح و یا به اسم ورزش به شکار بری! قضیه ای که در فرهنگ عمومی تازیان وجود داره و مفتخراً شکار کردن را بخشی از فرهنگ خود می دانند(سخنرانی شاه عربستان پس از صدور مجوز واردات مجدد شاهین و هوبره به کشورش)!
و اما در فرهنگ تازیان می بینیم که می گویند: "قتل موذی قبل ان تموذی" - "بکشید جانوران موذی را پیش از آنکه زیان به بار آورند" و مقصود از جانوران موذی: موش، مار، گژدم(عقرب) و زنبور بی عسل و ... ، به نظر شما مقصود خدا از آفریدن مار و سپس دستور کشتنش را پیش از آنکه گناهی مرتکب بشه، صادر کرده، چیه؟ اگه اینطور باشه آیا واقعاً حکمت خداوند زیر سوال نمی ره؟! فکر نمی کنم این جملۀ زشت توی قرآن یا هر کتاب آسمانیه دیگه باشه و فقط در فرهنگ عامیانۀ بیابانگردان می بینیم.
منظور من همین بود؛ تفاوت فرهنگ آریایی و تازی.

------------------------------------
ممنون از توجهت. شاد و پیروز باشید.

Last edited by Persian Gulf : 02-11-2008 at 09:29 PM.
Reply With Quote
جواب

اختيارات تاپيک جستجو اين تالار
جستجو اين تالار:

جستجو پيشرفته
نمايش رسم

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن
شما نه !مي توانيد تاپيک جديدي ارسال كنيد
شما نه !مي توانيدجواب پست ارسال كنيد
شما نه !مي توانيد در پست خود پيوست الحاق کنيد
شما نه !مي توانيد پست خود را ويرايش كنيد

کدهاي وي بي روشن است
شکلک ها روشن هستند
[IMG] کد روشن مي باشد
HTML کد خاموش مي باشد
پرش

واحد زمان برحسب GMT +3.5. ساعت هم اکنون 06:10 PM.